20141014_140345

Hurghada som rejsemål

Indledning

Egypten, et land med store forskelle, masser sand, dejlige temperaturer og lækkert vand! Egypten og Hurghada, som er omdrejningspunktet for denne anmeldelse er et sted med mange facetter. Der er masser af forskellige ting at lave om man er til sol, strand, udflugter, historie eller at aktiv ferie at gøre!

Man kan fra Hurghada tage til Luxor eller Cairo, hvis man ønsker udflugter med masser af kød på. Egypten har en lang og spændende historie man kan opleve når man er på ferie! Hvis man bare ønsker en afslappende ferie i Hurghada, byder de fleste hoteller på en omgang All Inclusive og så kan man tage en udflugt eller to rundt i byen. Dette kan eksempelvis være snorkling eller en by rundtur.

Stedet

Hurghada er en turistby med omkring 250.000 indbyggere. Dette er dog meget svært at fastslå pga. mange ikke har registreret sig til at bo i Hurghada. For blot 30 år siden var Hurghada bare en lille fiskerby, men placeringen imellem Rødehavsbjergene, Rødehavet, Luxor og Cairo er byen blevet en af Egyptens to største feriebyer sammen med Sharm El Sheik.
Selve Hurghada har flere ting at byde på. Byen er bygget op i 3 dele. Længst mod syd har vi det nye hotelområde, hvor de fleste nye hoteller er beliggende. Dog skal det siges at der ikke er så meget by i den her del og det er meget turistet.
Den midterste del af Hurghada, Sekala, er mere et normalt byområde med butikker, beboelse osv. I området ligger også den mere kendte gade, Sheraton Street, hvor der ligger masser af butikker, restauranter og cafeer hvor man kan nyde en Shisha (Vandpibe) eller andet! Hurghadas marina er også placeret i Sekala, hernede finder man masser af lækre restauranter og dejlige cafeer i dejlige afslappende omgivelser med en skøn udsigt ud over marinaen og de dyre yachter.
Den nordligste del af byen, El Dahar, er også den lokale bydel. Området herude er uden mange hoteller. Der er selvfølgelig nogle derude da strandområderne er meget eftertragtede. Herude kan man tage en tur ind i den gamle bazar eller gå en tur i de mere lokale områder!

Langs Hurghada har vi Rødehavsbjergene som stiger majestætisk op på den ene side af byen. Som kontrast til dem har vi selve Rødehavet, som bestemt er et besøg værd. Mange tager til Hurghada for snorkling og dykning. Mere om det under seværdigheder!

Seværdigheder og oplevelser

Vi starter med seværdigheder i Egypten som er værd at besøge på en ferie hertil. Vi kan starte med landets hovedstad Cairo. En by med omtrent 25 millioner indbyggere. En pulserende by med flere spændende ting. Vi har først og fremmest Muhammad Ali moskeen, som ligger i Cairo. Denne alabasta moske er stor og fascinerende. Fra dens placering på en høj, kan man få et smukt udsyn udover Cairo by, hvor man kan skimte Giza Pyramiderne, i baggrunden. Dette er også næste meget interessante ting i Cairo. De tre Giza Pyramider og Sfinksen, som ligger i Giza. Vi har her pyramiderne af Kheops, Khefren og Mykerinos. Det er et fascinerende syn at se dem og hvis man vil betale et ekstra beløb, kan man komme ind i dem og se dem! Sammen med dem har vi også Sfinksen, som er liggende i foran Khefren pyramiden og den er bestemt også et besøg værd! Området ved Giza er meget fascinerende da den er beliggende i et kæmpe ørkenområde.
Når man er i Cairo, skal man også et smut forbi det Egyptiske Mueseum hvor man finder verdens største samling fra faraoernes tid! Herinde finder man bl.a. den eneste statue af Kheops, man finder desuden Tutankhamons smukke guldudsmykkede dødsmaske sammen med det meste fundet i hans grav!

Et andet meget spændende sted at besøge på sin rejse til Egypten er Luxor, hvor mange spændende seværdigheder fra faraoernes tid findes. Man kan besøge Karnak templet, som er en af de mest fascinerende bygningsværker bygget i faraonisk tid. I Karnak kan man se en masse forskellige spændende heroglyffer samt at par obelisker.
Beliggende på vestbredden af Nilen finder vi faraoernes grave i Kongernes Dal, hvor 67 tidligere faraoer er begravet. Heriblandt Tutankhamon, Ramses II og Tutmosis I, II og III. Her kan man gå rundt og besøge et par af gravene hvor man kan se smukke gravkamre med udsmykkede gange og flotte granit sarkofager.
Man kan også besøge Hatshepsuts dødstempel tæt på Kongernes Dal, hvor den eneste kvindelige farao muligvis har ligget begravet. Det er nemlig sådan der højest sandsynligt er en hemmelig vej fra hendes grav i Kongernes Dal og til dødstemplet. Det meste af templet er blevet ødelagt, men en del er der stadig og imponerende!

For at vende tilbage til Hurghada, så er der også spændende ting at besøge i byen. Når man er i Hurghada, skal man næsten en tur ind til en af de mange papyrusinstitutter der befinder sig i byen! Papyrussen er jo en oldgammel skrivemetode som er blevet genopdaget af Hassan Ragab.
I Hurghada er der også en ganske stor moske beliggende tæt på marinaen, som man næsten skal besøge når man er i byen! Men moskeen er også et besøg værd, da det er muligt at komme ind i den og se den! Man kan flere steder i Hurghada få serveret kamelstreak, som smager ganske dejligt! Kamelsteak er næsten et must at prøve. Det er noget utrolig lækkert og mørt kød som serveres med forskellige slags sauce.
Men sammen med Hurghada ligger også Rødehavet, som kan tilbyde en masse fantastiske oplevelser. Vandet i Rødehavet er lækkert og dejligt varmt. Man kan dog også snorkle, i Rødehavet. Dette er en stor oplevelse som jeg bestemt mener alle bør prøve. Det er en helt ny verden der åbner sig op nede under havets overflade. Man kan se masser af fisk i alle forskellige former og farver, sammen med alle de smukke koraller som er i Rødehavet. Sammen med dette kan man også tage skridtet endnu videre og tage ud og dykke. Jeg kan anbefale Aquarius, som tilbyder rigtig dejlige og lækre dykkerture med dygtige instruktører og de har nogle fede steder at dykke. Når man dykker kan man igen se masser af spændende fisk og koraller sammen med man kan være heldig at se et par delfiner!

Prisklasse

Prisklassen i Egypten generelt er noget billigere end i Danmark. Generelt skal man være opmærksomme på især sælgerne rundt omkring i basarerne, da de gerne starter på en meget høj pris, hvorefter man skal prutte sig ned om priser. Dette fungerer også ved taxaerne, hvor det kan være en lille kamp om at få priserne ned.
Hvis man ønsker produkter af bedre kvalitet, skal man tage i Senzo Mall, som er Hurghadas største shopping center hvor der er flere butikker vi kender hjemmefra og hvor produkterne er i orden – men selvfølgelig også dyrere end hos basarerne.
Maden og drikkevarerne er også generelt billigere end i Danmark. På restauranter skal man forvente en pris på omkring 20 Egyptiske Pund for en øl. Desuden kan man få en steak for omkring de 110 Egyptiske Pund, hvilket må siges at være en rigtig fornuftig pris. Dog skal man oftest på restauranter forvente at betale mellem 10-22% mere end priserne i menukortet pga. moms og skatter.
Det forventes desuden at man lægger drikkepenge til tjenere, hotelpersonalet og andre man modtager en service fra!

Opsummering

Hurghada er en rigtig ferieby med masser af liv. Det er en by med masser at lave for turisterne, sammen med man har mulighed for at komme til henholdsvis Luxor og Cairo for at få spændende og historiske oplevelser med hjem i bagagen. Der er muligheder for at tage på udflugter men også bare dase på hotellets store områder med All Inclusiven på hotellet. Vejret er jo fantastisk for os danskere, da der er varmt året rundt, især om vinteren hvor det ikke er for varmt. Gennemsnittet i november har været på små 25-28 grader! Sammen med man kan slappe af, kan man strikke sin ferie sammen med mindre udflugter og oplevelser som dykning, snorkling, kamelsteak eller en jeeptur ud i ørkenen.

Sidste punkt i denne mening omkring Hurghada som rejsemål, skal det nævnes at man på ingen måde behøver at være nervøs for at tage til Hurghada på ferie. Der er ingen problemer eller uroligheder overhovedet her i området. Man skal tænke på at Hurghada er en turistby og hvis der blev noget her, ved man at alle ville tage af sted og derfor ingen penge vil kunne tjene. Samtidig følger rejseselskaberne selvfølgelig med i situationen med den lille politiske uro der er i landet. For mere info læs mit indlæg omkring situationen i Egypten.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *